Martin Fuchs ziet twee paarden vertrekken

Martin Fuchs ziet twee paarden vertrekken
De jonge Zwitserse springruiter Martin Fuchs, die bij de Young Riders de voorbije jaren 1 keer Europees kampioen en 2 keer Vice-kampioen werd, heeft op enkele dagen tijd twee paarden zien vertrekken.

Het gaat hier om de 8-jarige Cynar VA (v. Clarimo) en de 12-jarige Picsou du Chene (v. Le Tot De Semilly).

Martin Fuch - Cynar Va - Barcelona 15Sinds maart vorig jaar stond Cynar in de stallen van Fuchs. Hij bracht hem eerst aan de start in rubrieken voor jonge paarden. Zo wonnen ze in januari de finale voor 8-jarige paarden in Treffen. Maar al snel sprong het duo succesvol op 1m50 niveau. Het laatste optreden van hen was vorige maand op de CSIO van Barcelona. Daar sprongen zij hun allereerste 5 sterren Grote Prijs met amper 4 strafpunten voor deze 8-jarige Z-gefokte Clarimo zoon.

Cynar is intussen richting Valkenswaard vertrokken. De nieuwe eigenaar is Stal Tops. Fuchs schrijft op zijn website dat Cynar wellicht één van de beste paarden ooit is die hij onder het zadel heeft gehad.

Met Picsou du Chene won Fuchs afgelopen zomer nog de Six Bars in St. Moritz. Begin dit jaar wonnen zij ook nog een 1m45 proef in Treffen en in Parijs wonnen zij in december een 1m50 rubriek. Sinds de zomer van vorig jaar had hij de ruin onder het zadel gekregen nadat eerder al zijn landgenoot Pius Schwizer er knappe dingen mee liet zien. Schwizer bracht Picsou aan de start op het EK in Herning. De nieuwe ruiter wordt de Noorse amazone Eva Ursin.