Endurance jeugd zet goede resultaten neer in Fontainebleau

Endurance jeugd zet goede resultaten neer in Fontainebleau

Komend weekend vindt het WK Endurance voor junioren plaats in Chili. Nederland zal hier niet vertegenwoordigd zijn maar als plaatsvervangende wedstrijd nam het Nederlandse jeugdteam afgelopen weekend deel aan de landenwedstrijd in het Franse Fontainebleau. En met succes! Het Oranje team pakte een mooie derde plaats.





De Nederlanders gingen de 120 km rustig van start om hun rit zo mooi op te bouwen. Liselore van Zetten kwam met El Kabir du Florival als eerste voor het team over de finish. El Kebir was fit en liep in de laatste rond met een gemiddelde snelheid van 23.8 km per uur en wist de spannende eindsprint te winnen waardoor ze als achtste eindigde. In dezelfde sprint kwam ook Puck van de Lugt met GE Saroum over de finish. Ze eindigde als elfde met een gemiddelde snelheid van 18.10 km/h.

Imke Lamsma reed tot aan 70 km prima mee in het midden van het veld. Haar paard Durak was goed door de veterinaire controle maar toch besloot Imke om na de rust niet verder te rijden. Het voelde voor haar niet goed. Gelukkig had Nederland nog een vierde ruiter in het veld. Ijjou Mohmed is met Brookleigh Ariël rustig achter in de groep gestart. De laatste twee rondes reed ze ruim 17 km per uur wat haar een 16de plek opleverde. Een zeer verdienstelijke prestatie voor de nog maar net 14-jarige Ijjou die met deze wedstrijd haar eerste 120 km wedstrijd binnen heeft.

Senioren

Op dezelfde dag werden er ook senioren afstanden verreden. Marijke Visser behaalde met Tess du Melay een negende plek met een gemiddelde snelheid van 19.05 km/h. Ook Yannick van Olst-Rademaker reed met Bint Shahhra haar 120 km goed uit in 15.08km/h.

Op de 90 km wist alleen Leonie Schoonderwoert met Meneer Prince (in 15.57km/h) voor Nederland de finish te halen.