Lorenzo De Luca's Irenice Horta vindt nieuwe ruiter.

Lorenzo De Luca's Irenice Horta vindt nieuwe ruiter.
Zoe Conter en Lorenzo de Luca hebben afscheid genomen van hun toppaard, Irenice Horta. De 10-jarige BWP-merrie van Vigo d'Arsouilles x  Diamant de Semilly zal in de toekomst aan de start komen met de Ierse springruiter, Cian O'Connor.

Eerder kocht O'Connor ook al Niels Bruynseels' Lady Cracotte en Gudrun Patteet's Sea Coast Atlantic. Wim Van Rossem's fokproduct, Irenice Horta verhuist nu ook naar de stallen van de Ier. Recent overleed Lady Cracotte echter na een incident op stal.

Sinds haar zeven jaar werd de merrie gereden door oa. Daniel Deusser, nadien Zoe Conter en recent Lorenzo de Luca. De Luca sprong zo actief en met succes tijdens de laats FEI Wereldruiterspelen in Tryon. De combinatie sprong er naar een zevende individuele plaats. Ook in Doha, begin deze maand haalde het duo de prijzen in de CSI5* GCT Grand Prix. Afgelopen zomer was er ook nog een derde plaats in de CSIO5* van Dublin en een achtste plaats in Aken.

Onder het zadel van Zoe Conter sprong de merrie ongeveer een jaar terug naar de vierde plaats in de CSI5* Wereldbeker Grand Prix van La Coruna.