Kaprice van't Roosakker naar Kent Farrington

Kaprice van't Roosakker naar Kent Farrington
Eerder vandaag meldden we al dat Kent Farrington geïnvesteerd heeft in een vierjarig paard. Nu kregen we te horen dat de Amerikaanse springruiter nog een nieuw paard op stal heeft, Kaprice van't Roosakker (foto).

De zesjarige nakomeling van Echo van't Spieveld uit de merrie Electra van't Roosakker is in eigendom van Stephan Conter van Stephex. Conter verteld over deze samenwerking tussen Stephex Stables en Kent Farrington: "Zowel Creedance als Gazelle komen van onze stal. Kaprice heeft de kwaliteiten om te matchen met Kent."

Onder het zadel van Dieter Laheyne sprong Kaprice in augustus naar de Belgische kampioenstitel bij de zesjarigen in Gesves. Op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken in september kwalificeerde Kaprice zich met STX-ruiter, Lorenzo de Luca voor de finale.

Kaprice's afstamming is een voorbeeld van topsport. Zowel Echo van 't Spieveld als Electra van't Roosakker hebben beiden op internationaal vijfsterren niveau gesprongen. Respectievelijk met Niels Bruynseels en Jos Lansink.