Einde samenwerking tussen Team Harmony en François Mathy Jr.

Einde samenwerking tussen Team Harmony en François Mathy Jr.
Vandaag eindigt het contract tussen Team Harmony en François Mathy Jr. Gedurende veertien jaar werkte Mathy samen het team van de Jordaanse HRH Prinses Haya. Aan deze samenwerking komt vandaag dus een einde. De paarden vertrekken vandaag bij Mathy. Enkel John Whitaker blijft nog over van de vier ruiters in Team Harmony.

De meeste successen had de Belgische ruiter met de dertienjarige Polinska des Isles (v. Diamant de Semilly). Deze merrie had hij al sinds 2009 op stal. Met deze Selle Français nam de in Luik gebaseerde ruiter in 2014 deel aan de Wereldbeker finale in Lyon. Ze wonnen in 2012 de Masters in Mechelen, in 2013 was er een tweede plaats in de landenwedstrijd van Calgary met het Belgische team, datzelfde jaar werden ze met het team vijfde in de Nations Cup finale in Barcelona, ze worden ook nog eens tweede in de Wereldbekerwedstrijd in Londen. Dit jaar waren er ook nog verschillende overwinningen. Zo wonnen ze nog rubrieken in Knokke en Bonheiden.

D’Atlantique Royale (v. Udarco) was ook een speciaal paard voor Mathy Jr. Deze BWP’er had hij sinds 2010 onder het zadel. Twee weken geleden wisten ze in Asten de CSI2* Grote Prijs nog op hun naam te schrijven. In juli behaalden ze ook nog een zevende plaats in de CSI5* Grote Prijs van Falsterbo. In 2012 behaalde ze een tweede plaats in de Wereldbekerwedstrijd van Mechelen.

Naast deze twee paarden vertrekken onder andere ook Elvis Van De Vrunte, Crumley, Diddo van Sint Maarten en Talisman de Mazure.

Mathy Jr. zal zich nu vooral concentreren op de jonge paarden die hij op stal heeft staan. Hij rijdt ook enkele paarden van Ingrid Norman, waar hij al twintig jaar mee samenwerkt. Zo heeft hij nu Casanova De L’Herse, Falco van de Celhoeve, Uno de la Roque en Balthazar VP Wisbecq op stal staan.