Houtackers en Kuipers laten van zich horen in Mijas

Houtackers en Kuipers laten van zich horen in Mijas
Gisteren startte de Costa Del Sol Tour in het Spaanse Mijas. Gedurende drie weken wordt hier van dinsdag op zondag op internationaal tweesterren niveau gereden. Deze dag stond helemaal in het teken van de jonge paarden.

Bij de zevenjarige paarden ging de winst naar de Ier Richard Howley en de Clintissimo Z nakomeling Carpe Diem Z. Zij reden in deze twee fazen special foutloos rond in 32.42 seconden. De Brit Alex David Gill werd tweede met Billy Fraulein (v. Billy Congo). Ook zij bleven mooi van het hout en dit net iets trager in 32.78 seconden. Onze landgenoot Yves Houtackers werd derde met Visconti de Beaufour (v. Numero Uno). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 33.51 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door opnieuw Alex David Gill, ditmaal met Billy Holly Blue (v. Chacco Blue)  en Doron Kuipers met  El Capone M (v. Baloubet du Rouet). Zij bleven foutloos in respectievelijk 34.73 seconden en 35.01 seconden.

Kuipers werd ook nog eens zesde en zevende. Met Evergo (v. Carthino Z) bleef hij foutloos in 35.07 seconden en werd hij zesde. Met Lorelei van het Waterschoot (v. Lord Z) was hij in 35.64 net iets trager en eindigde hij als zevende.

De Spanjaard Pablo Crespo Escassi wist bij de zesjarigen de overwinning in het gastland te houden met Cash Flow 27 (v. Cancara). Zij bleven mooi foutloos in een tijd van 24.38 seconden. De Brit Max Routledge was net iets trager met Firkov du Rouet (v. Baloubet du Rouet). Zij finishten in 24.74 seconden. Op de derde plaats zagen we de Slovaak Radovan Sillo met Kartouch Van T Klavertje (v. Bamako de Muze). Zij kwamen eveneens door de chrono zonder strafpunten en dit in een tijd van 25.29 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Maxime Harmegnies met Elastique van de Koekoek (v. Figo de Muze) en Steven Franks met Kan Do (v. Kannan). Zij finishten in 26.30 seconden en 26.53 seconden.

Bij de vijfjarigen werd het een Belgische overwinning. Cassandre Malherbe reed Come What May Z (v. Chippendale Z foutloos rond in 29.48 seconden en bleef zo ver voor op de concurrentie. De Britse Olivia March werd tweede met Dartmoor Morning Mist (v. Urkel). Zij maakten ook geen enkele fout, maar waren wel veel trager in een tijd van 36.01 seconden. Haar landgenote Emily Llewellyn werd derde met Mr Bullseye (v. Widny). Voor hun noteerden we nul strafpunten in 36.81 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door opnieuw Maxime Harmegnies, deze keer met Gremo (v. Spartacus) en Inge Carton met Fee Van Het Cauterhof (v. Bamako de Muze). Zij bleven foutloos in respectievelijk 38.63 seconden en 41.27 seconden.

Yves Houtackers eindigde op de zevende plaats met Gently Gerdine NJ (v. Contact V/D Heffinck). Zij hadden een snelle tijd van 34.69 seconden, maar kregen in de tweede fase een fout.

Klik hier voor de resultaten.