Conor Swail op eigen houtje verder

Conor Swail op eigen houtje verder



De Ierse springruiter Conor Swail zal voortaan niet meer uitkomen voor de Canadese Lothlorien Farms. Na een jarenlange samenwerking heeft Swail besloten afscheid te nemen van Sue en Ariel Grange, de eigenaren van Lothlorien Farms. Deze exclusieve privéstal wordt beschouwd als één van de top stallen in Canada en heeft 35 paarden op alle niveaus in de internationale springsport lopen.

"De relatie met Lothlorien was fantastisch. We hebben enorm mogen genieten van de wereldwijde resultaten en ik wens hen heel veel succes voor de toekomst", vertelt Swail.

In 2014 reed Swail met de KWPN-er Landsdowne (v. Guidam) naar de vijfsterren Grote Prijs in Calgary. In juni van dit jaar deed hij hetzelfde met de merrie Martha Louise (v. Maloubet de Pleville). Hiermee won hij 500.000 dollar prijzengeld in Spruce Meadows. Tijdens zijn samenwerking met Lothlorien behaalde hij maar liefst 175 top zes klasseringen en 65 individuele overwinningen. In totaal bracht dat meer dan 2 miljoen dollar aan prijzengeld op.

De Ier zal zich nu gaan richten op het ontwikkelen van zijn eigen stal. "Ik kijk uit naar het ontwikkelen van mijn eigen stal en het creëren van nieuwe samenwerkingen", vertelt Swail over zijn toekomstplannen. "Mijn lange relatie met de Canadese Vanessa Mannix speelt een grote rol in mijn toekomst".