Tryon organiseert Wereldruiterspelen 2018

Tryon organiseert Wereldruiterspelen 2018
De FEI Wereldruiterspelen 2018zullen georganiseerd worden in het Tryon International Equestrian center in North Carolina (VS) van 10 tot 23 september 2018. Het FEI Bureau stemde unaniem toe dat de Spelen aan Tryon toegewezen moest worden, dat betekent dat de FEI's meest vooraanstaande event in Noord-Amerika blijft, na het terugtrekken van Bromont (Canada) als kandidaat eerder dit jaar.

De originele data voor de Spelen (12-26 augustus) zijn gewijzigd na twee wetenschappelijke onderzoeken in opdracht van de FEI, die aantoonden dat de klimatologische omstandigheden beter zijn in North Carolina in september, specifiek gezien vanuit het paardenwelzijn standpunt. De FEI bekeek ook naar de data van de FEI kalender om een perfecte datum te verzekeren voor de Spelen van 2018.

"We zijn erg blij dat we kunnen aankondigen dat Tryon de gastheer is van de FEI Wereldruiterspelen 2018", zei FEI voorzitter Ingmar de Vos. "Het Tryon team deed een indrukwekkend aanbod en we hebben  alle vertrouwen in het organiserende comité. Het is een  spectaculaire locatie met bijna alle benodigde terreinen voor onze acht disciplines. We kijken uit naar een fantastische viering van topsport als alle disciplines samen komen op hun wereldkampioenschap binnen twee jaar.”

Het Tryon International Equestrian Center, opgericht door Mark Bellissimo in Mill Spring, North Carolina is gevestigd op een 1.600 acre terrein aan de voet van de Blue Mountains. Het domein heeft 1.200 permanente stallen, 12 pistes inclusief een verlichte internationale arena met een capaciteit van maximaal 12.000 toeschouwers en 1.500 VIP-zitplaatsen, een overdekte arena met 5000 zitplaatsen en een wereld-niveau cross country parcours die gebruikt gaat worden voor zowel de eventing als het mennen. Om het terrein heen liggen honderden kilometers aan paden voor de endurance. De locatie bevat uitstekende faciliteiten voor sporters en toeschouwers waaronder restaurants, hotels, retail en resort faciliteiten. Aan een eigen veterinaire faciliteit wordt momenteel gewerkt.

“We zijn blij met dit nieuws en danken het FEI Bureau dat ze ons het vertrouwen en de eer geven gastheer te zijn van dit prestigieuze evenement”, zei Mark Bellissimo. "Het is een perfecte pasvorm voor het Carolinas Equestrian erfgoed en we kijken er naar uit om samen te werken met de FEI en met de USEF om fantastische FEI Wereldruiterspelen in 2018 te hebben."