Zwartjens en Diks schitteren in Youngster finales Sentower Park

Zwartjens en Diks schitteren in Youngster finales Sentower Park

In Sentower Park werden zonet alvast twee finales van de Youngster Tour gesprongen: die voor 5- en 6-jarige paarden. Bij de 6-jarige paarden zorgde Steven Vermeir voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Stb Caramel Z (v. Control Stb Z) foutloos rond in 29,30 seconden. 

Trevor Breen mocht zichzelf de winnaar noemen. Hij rekende op Jicarla T (v. Caretino Gold) om in 28,57 seconden naar de finish te rijden. Hij liet hierbij alle balken in de lepels. Sven Gero Hünicke en Chanio (v. Bb Carvallo) vervolledigden de top drie op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde en klokten af in 28,74 seconden. Hij eindigde daarnaast ook op de vierde plaats. Dit keer rekende hij op Mastermind RL (v. Mylord Carthago) om in 29,84 seconden een foutloze ronde te springen. 

Hanne Mertens nam de vijfde plaats voor haar rekening. Zij reed Orvieto Di Fer (v. Elvis Ter Putte) foutloos rond in 31,58 seconden. Marie Foulon (Easy) en Tommy Dermaut (O-Mero van't Streyehof) konden zich ook klasseren. 

Aniek Diks reed naar een top tien klassering. Zij reed de Holstein ruin Zensational (v. VDL Zirocco Blue) foutloos naar de finish in 34,47 seconden. 

5-jarigen 

Bij de 5-jarige paarden reed Kelly Cornelis naar de overwinning. Zij reed de AES-merrie Castella di Luna (v. Canturano) foutloos naar de finish in 29,33 seconden. Marie Foulon volgde op de tweede plaats. In het zadel van Pickup de Rase (v. Jingo di Dieu d'Arras) liet ze alle balken in de lepels en finishte ze in 29,83 seconden. Bianca Carbone en Kamperfoeliefee (v. Flying Dream) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 30,10 seconden.

Marek Maitala (Fidi Heywood H Z) en Hanne Mertens (Pinot Gris di Fer) vervolledigden de top vijf. Meike Zwartjens eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats; Zij rekende op de Zangersheide ruin Twindam Z (v. Twister de la Pomme) om in 32,22 seconden een foutloze ronde te springen. 

Klik hier voor alle resultaten