Youngster Tour Bonheiden: Nederlandse amazones zorgen voor mooie klasseringen

Youngster Tour Bonheiden: Nederlandse amazones zorgen voor mooie klasseringen

In Bonheiden werd een internationaal concours zonet verder gezet met twee rubrieken van de Youngster Tour. Bij de zesjarigen werd er in twee fases gesprongen en Kim Thiry verzekerde de zoveelste Belgische overwinning van het weekend. Dit keer zadelde hij Livorno van het Beetjen Z (v. Levisto Z) om in 31,84 seconden foutloos naar de finish te rijden. 

Guy Janssens en Kasanova Z (v. Kannan) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij slaagden er ook in om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokten af in 32,25 seconden. Max Thirouin en Frenchy Meniljean (v. Diamant de Semilly) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,45 seconden.

Mathis Burnouf (Pasa Nova de Muze) en Jan Vinckier (Kanula) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. Ze sprongen foutloze rondes in respectievelijk 32,51 en 33,01 seconden. 

Levi Driessen en Jody van Gerwen sprongen ook in de prijzen. Driessen reed In The Pocket Dk Z (v. Inar C) naar de achtste plaats door in 33,55 seconden een foutloze ronde te springen. Voor Jody van Gerwen en Avicii K Z (v. Andiamo Z) was er een tiende plek in het klassement.

Klik hier voor de resultaten