Kronenberg: Hoogenraat verdedigt Nederlandse eer in CSI1* Grand Prix. Nederlanders goed vertegenwoordigd in de prijzen

In afwachting van de CSI2* Grand Prix die later vandaag nog op de planning staat, werd de CSI1* Grote Prijs van Kronenberg zonet al gesprongen. De deelnemers kregen een pittig parcours voorgeschoteld: van de 50 startende combinaties konden er slechts acht de nul behouden. De overwinning ging naar Zwitserland: Kaya Lüthi reed Ecl Ramera (v. Chateau de Brion) foutloos rond in 37,97 seconden.

Ze deed hiermee beter dan Wilton Porter die met Janacek D (v. Quasimodo vd Molendreef) op de tweede plaats eindigde. Ook deze combinatie noteerde een foutlos ronde achter hun naam en finishte in 40,44 seconden. Francesca Maggiore en Justitia Especiale vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 42,20 seconden.

Ane Strausheim (Carlotta 251) en Josephine-Viktoria Schmidt (Ivivo) vervolledigden de top vijf. Kim Hoogenraat werd de beste Nederlandse op de zevende plaats. Zij noteerde met Kadorena wel een snelle ronde achter haar naam, maar tikte één balk uit de lepels. Dat leverde haar alsnog de zevende plaats op.

In het 1m40 was Ruben Romp dan weer de beste Nederlander. Hij reed Chades of Blue (v. Chacco-Blue) wel foutloos rond, maar kreeg één puntje voor tijd achter zijn naam. Dit leverde hem wel nog de twaalfde plek op.

In het 1m30 sprong Joey Alberti op het podium. Hij reed Gigaberlina foutloos rond in 37,39 seconden. Dat leverde hem de tweede plaats op. De overwinning ging hier naar Kaya Luthi. Zij rekende op Tarantino 12 om in 37,35 seconden een foutloze ronde te springen. Luke Barham (Koctmyrouge II JPP) vervolledigden de top drie. Voor Joy Lammers was er in deze rubriek ook een achtste plek. Ze rekende hiervoor op de KWPN-merrie Kerusa (v. Connect).

In het 1m10 was er een top vijf klassering voor Fleur Jongejans (Beauvais). Annenlinde Hoving schreef op haar beurt het 1m20 op haar naam. Ze reed Coberlina Z (v. Casimo) foutloos rond in 42,15 seconden. Tara van der Leegte eindigde met Calipso (v. Vainquer) op de vierde plek.