Vrieling schittert in aartsmoeilijke Copa El Rey Madrid

Vrieling schittert in aartsmoeilijke Copa El Rey Madrid

In Madrid stond zonet het hoogtepunt van de dag op het programma: de Copa El Rey. In deze 1m50 rubriek konden er punten voor de Longines Ranking verdiend worden. Van de 44 startende combinaties, slaagden er slechts vier in om een foutloze eerste ronde te springen. Een barrage met slechts vier deelnemers moest zo uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Die winnaar werd Simon Delestre. Hij kon in het zadel van I Amelusina R 51 (v. Dexter R) een foutloze ronde springen en finishte in 38,46 seconden. Hij liet hiermee zijn eerste achtervolger, Rodrigo Giesteira Almeida met 1,50 seconden achter zich. Giesteira op zijn beurt kon zijn 9-jarige KWPN-er Pegasus Jataki (v. Jamal vd Heffinck) in 39,94 seconden foutloos naar de finish rijden. Christian Kukuk maakte het podium compleet. Hij rekende op de 9-jarige Just Be Gentle (v. Tyson) om in 40,15 seconden foutloos te springen. Enkel de top vijf kon een dubbele nulronde noteren. Manuel Fernandez Saro kreeg met Jarlin de Torres (v. Jarnac) één springfout in de barrage. Dit leverde hen alsnog een vierde plaats op. De top vijf werd vervolledigd door Emanuele Gaudiano en Chalou (v. Chacco-Blue); zij waren de snelste vierpunter in de eerste ronde.

Jur Vrieling zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij kreeg met Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) één springfout in het basisparcours maar hun snelle tijd leverde hen alsnog de negende plek op.

Klik hier voor de resultaten