Simon Delestre: "Ik wist dat ik alles moest proberen wat ik kon"

Simon Delestre: "Ik wist dat ik alles moest proberen wat ik kon"

Simon Delestre schreef deze namiddag de Copa Del Ray op zijn naam. De rubriek kende een vrij vreemd verloop: de eerste vier combinaties deden het foutloos in de eerste ronde maar daarna slaagde niemand er nog in om de nul te behouden. Een barrage met vier moest dus over de winnaar beslissen en die winnaar werd Simon Delestre: 'Ik wist dat ik alles in de strijd moest gooien", vertelde hij na afloop.


"De sfeer was ongelooflijk. We hadden echt een geweldige eerste ronde, maar ik had niet verwacht dat er maar vier foutloze rondes zouden zijn. Als eerste met slechts vier ruiters moest ik alles proberen wat ik kon. Hij heeft een enorme galop, dus ik had er één minder van [hindernis] 1 naar 2, toen was ik snel genoeg - ik ben echt trots op hem."

Vooruitkijkend naar de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Madrid van morgen, heeft Delestre zijn ogen op de prijs gericht: "Morgen is een ander verhaal, ik ga Cayman Jolly Jumper rijden, die gisteren won. Mijn paarden zijn dus in supervorm dit weekend, en ik hoop dat dit morgen zo blijft."


Bron: Persbericht