Twee keer prijs voor Emmen in Youngster Tour Vilamoura

Twee keer prijs voor Emmen in Youngster Tour Vilamoura

In Vilamoura was een rubriek voor 7-jarige paarden het hoofdnummer van de dag. 46 deelnemers traden aan in deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok gereden werd. De Britten domineerden: ze bezetten het volledige podium.

De winst was voor Laura Renwick. Zij reed Symphony (v. Parco) foutloos doorheen het parcours en finishte in 55,92 seconden. Hiermee was ze de duidelijke winnares. Diegene die het dichtst bij haar in de buurt kwam was Leo Lamb. Hij rekende op Dopiaza om in 58,69 seconden een foutloze ronde te springen wat hem dus de zilveren medaille opleverde. Nicole Pavitt en Undon (v. Caretino Glory) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 58,82 seconden. 

Philippe Rozier (Night Light van't Ruytershof) en Francois Mathy Jr (Odussee des Vergers Z) vervolledigden de top vijf. 

De beste Nederlandse prestatie kwam van Kim Emmen. Zij reed een foutloze ronde in het zadel van Ikannan VG (v. Kannan). Dit leverde haar de zevende plaats op.

Klik hier voor de resultaten

In de rubriek voor 6-jarige paarden reed Emmen naar de winst. Zij rekende op Lady Angeles (v. Los Angeles) om in 52,29 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef ze twee Britse amazones voor: Laura Renwick en Nicole Pavitt. Renwick reed J Peroni Wfs foutloos naar de finish in 54,20 seconden, Pavitt rekende op haar beurt op Top Gun XII (v. Arkansas) om in 56,71 seconden een foutloze ronde te springen.

Felipe Amaral (El London King) en Charlene Bastone (Jacpot) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten