Iris Michels: "Ik hoop vooral ooit zo goed als mijn trainers te kunnen worden"

Iris Michels: "Ik hoop vooral ooit zo goed als mijn trainers te kunnen worden"

Iris Michiels kon de Nederlandse eer dit weekend al stevig verdedigen op Belgische bodem: ze sprong maar liefst twee keer naar de overwinning. Hoog tijd dus voor een gezellige babbel met de 18-jarige amazone die momenteel in Sentower Park springt. 


Je bent nog erg jong. Hoe slaag je erin om school met paardrijden de combineren?

"Ik heb mijn HAVO diploma behaald toen ik 16 was. Daarna ben ik nog een vervolgopleiding gaan doen maar nu werk ik full time in de paarden. Ik moet mijn job in de paarden dus niet meer met school combineren en dat scheelt natuurlijk al".

Had je verwacht dat je meteen zo goede resultaten zou neerzetten?

"Nee, ik had zeker niet verwacht op zulke goede resultaten neer te zetten. Op mijn laatste internationale wedstrijd kon ik ook wel al winnen met Flora op de laatste dag maar ik had zeker niet verwacht dat het weer zou lukken".

In Nederland zijn wedstrijden niet mogelijk. Je bent momenteel in België aan het rijden. Ga je dat de rest van de winter doen?

"Nee. Mijn plan in om begin december naar Salzburg te gaan, als ik natuurlijk geaccepteerd wordt?. Dat zal voor mij dan ook meteen de laatste internationale wedstrijd van het jaar zijn".

Wat zijn je plannen voor 2021?

"Ik hoop in 2021 vooral weer hele mooie wedstrijden te rijden in hoeverre dat mogelijk zal zijn met corona. Dit wordt meteen ook mijn eerste jaar bij de Young Riders dus is wel allemaal heel spannend". 

Kan je wat meer vertellen over je paard?

"Flora is een erg leuk en lief paard. Ze is heel voorzichtig, heel snel en heeft enorm veel kwaliteit. Ik ben erg blij dat ik een paard zoals haar tot mijn team kan rekenen". 

Naar welke ruiters kijk je zelf het meest op?

"Ik kijk het meest op naar mijn trainers: Henk van den Broek en Henrik von Eckermann. Stiekem hoop ik ooit zo goed als hen te kunnen worden".