Studie toont aan: paarden begrijpen beter wat je bedoelt als je tegen hen praat als tegen een baby

Studie toont aan: paarden begrijpen beter wat je bedoelt als je tegen hen praat als tegen een baby


De resultaten van de studie "tonen aan dat paarden oplettender zijn" en onze bedoelingen beter begrijpen wanneer de gebruikte toon "hoger" is en de intonaties "overdreven" zijn.


Het is goed om tegen een paard te praten zoals je tegen een baby zou praten, zo blijkt uit een studie die deze maandag door het Nationaal Onderzoeksinstituut voor Landbouw, Voedsel en Milieu (Inrae) Val de Loire is werd uitgevoerd en in het tijdschrift Animal Cognition werd gepubliceerd.

De resultaten van de studie die in Nouzilly (Indre-et-Loire) werd uitgevoerd door Inrae en het Institut Français du Cheval (IFCE) "tonen aan dat paarden beter opletten en onze bedoelingen beter lijken te begrijpen" wanneer de toon van de ruiter "hoger is" en wanneer de ruiter "overdreven intonaties" gebruikt.

"Betere prestaties om te leren"

Door op deze manier te praten, trekken mensen beter de aandacht van paarden, die dan "beter presteren bij het leren", zoals reeds was bewezen voor honden en apen. Om het effect van deze manier van spreken te evalueren, voerden de ethologen twee reeksen tests uit met twintig paarden die nog nooit eerder waren blootgesteld aan "baby talk".

In de tweede test ontdekten de wetenschappers dat instructies om voedsel te verkrijgen beter door de paarden werden opgevolgd als ze op een kinderlijke toon werden overgebracht.

In een eerdere studie hebben de teams van Inrae Val de Loire en IFCE aangetoond dat paarden in staat zijn uitdrukkingen op een menselijk gezicht te herkennen. Paarden zijn nerveuzer bij een uiting van woede en meer ontspannen bij een uiting van vreugde.

Bron: bfmtv.com