Serena Van Werkhoven springt top vijf binnen in Valkenswaard

Serena Van Werkhoven springt top vijf binnen in Valkenswaard

De Juniors waren de volgende aan de start in Tops International Arena Valkenswaard. Deze moesten een twee fasen rijden op een hoogte van 1m20. Hier ging de overwinning naar Malin Bollen uit België. 

De amazone kwam aan de start met haar 14-jarige Serieuse du Rouet (v. Allegreto) en wist over de finish te gaan in 25.45 seconcen. Hiermee was ze net geen twee seconden sneller dan haar landgenoot Rik Nauta. Nauta stopte met Cayenne van de Moerhoeve (v. Taran de la Pomme) de tijd in 26.73 seconden. De top dire werd vervolledigd door Numa Studer op de rug van Last Drink (v. Toulon) in 27.14 seconden. 

De Nederlandse Serena Van Werkhoven reed met Lovely Lady (v. Elvis Ter Putte) een tweede fase in 27.28 seconden goed voor de vierde plaats. Deze amazone werd opgevolgd door een Franse ruiter, Timothée Dhenin met Vicky la Passion (v. Diamant de Semilly) in 27.44 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten. 

Bij de Children ook op 1m20 hoogte was het een Duitse overwinning dankzij Naomi Himmelreich, zij reed met An-Ton (v. Alant 5) rond de barrage in 26.18 seconden. Gevolgd door Daria Pietrzak op de rug van Sonata W in 26.55 seconden. Brons was voor de Britse Naomi Howards-Batts met Billy Starlet (v. Billy Mexico) in 28.71 seconden. 

Top vijf werd vervolledigd door de Nederlandse amazones: Evi Wiefferink met Iregina (v. Elton John) in 28.73 seconden en Mel van der Kamp met Pandora (v. Perigueux) in 28.75 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten.