Sentower Park: Jochems en De Ruijter goed bij de les in 1m35 rubriek. Van Heel wint bij de 5-jarigen

Sentower Park: Jochems en De Ruijter goed bij de les in 1m35 rubriek. Van Heel wint bij de 5-jarigen

Terwijl er op verschillende plaatsen nog steeds buiten gesprongen wordt, organiseert Sentower Park dit weekend haar eerste internationale indoor wedstrijd van het seizoen. De dag ging van start met twee rubrieken van de CSI1* competitie en eentje van de CSI2* competitie. 

In het 1m35 van de CSI2* competitie werd er in twee fases gesprongen. De overwinning ging naar Ellen Whitaker. Zij rekende op Colombia de Beaufour (v. Ogano Sitte) om in 28,65 seconden foutloos rond te springen. Ook de tweede plaats ging naar een amazone: Leonie Peeters. Peeters reed Quaresmas de Marchesana (v. Conte della Caccia) foutloos doorheen het parcours in 30,49 seconden. Margareth Eikner en Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte) maakten de top drie compleet. Zij slaagden erin om de nul te behouden en klokten af in 30,50 seconden. 

Clement Fortin (Chuemli) en Denis Lynch (In The Air) vervolledigden de top vijf. 

Kevin Jochems werd de beste Nederlander op de zesde plaats. Hij kon in het zadel van Sweet Tricia (v. Berlin) een foutloze ronde springen in 30,81 seconden. Anouk de Ruijter kon ook in de top tien rijden. Zij reed Dancing Nini Z (v. Davidoff BB) foutloos rond in 32,31 seconden. 

Eerder vandaag reed Ruben Romp al naar een top tien klassering in het 1m15 van de CSI1* competitie. Hij zadelde Cipressa vd Esberg Z (v. Chelsinni) om in 43,62 seconden naar de finish te rijden. In het 1m25 was Astrid van Leeuwen de beste Nederlandse. Zij reed Clarimo's Balou (v. Clarimo) naar de achtste plek.

Bij de 5-jarige paarden verzekerde Arne van Heel een Nederlandse overwinning. Hij reed Tornado W 4 (v. Otangelo) foutloos rond in 64,43 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten