Schuttenbeld, Emmen en Van den Brink zorgen voor Nederlandse klasseringen in Oliva

Schuttenbeld, Emmen en Van den Brink zorgen voor Nederlandse klasseringen in Oliva

In Oliva wordt er ook dit weekend weer druk op internationaal niveau gesprongen. De eerste rubrieken die vandaag op de planning stonden, waren voorbehouden aan jonge paarden. Daarnaast werd er ook een 1m30 van de GOLD competitie gereden. 

In die rubriek ging de winst naar Annabel Shields. Ze rekende op Wet Wet Wet (v. Mr Blue) om in 21,58 seconden een foutloze ronde te springen. Ze was hiermee sneller dan de jonge Belgische ruiter Andres Vereecke die Diadarco van Evendael Z (v. Diamant de Semilly) naar de tweede plaats reed. Vereecke kon met de Zangersheide ruin een foutloze ronde springen en finishte in 22,15 seconden. Nicole Pavitt en Hennessy-S (v. Indcotro) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 22,53 seconden. 

De rest van de top vijf ging volledig naar Nederlandse ruiters. Madée Schuttenbeld reed Piccolo R (v. Centauer Z) foutloos naar de finish in 22,83 seconden. Dit leverde haar de vierde plaats op. Dennis van den Brink was met de KWPN-merrie Go Dence (v. Mylord Carthago) goed voor de vijfde plaats.

Bjorn Vandenbossche reed Ascaina Z (v. Asca Z) naar de zevende plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 23,18 seconden. 

6-jarigen

Bij de 6-jarigen reed Dan Kremer naar de overwinning. Hij reed Formidanle Gln Z (v. Focus Gin) foutloos rond in 28,46 seconden. Hij was hiermee ruim de snelste in deze twee-fasenrubriek. Kim Emmen reed Lady Angeles (v. Los Angeles) naar de tweede plaats. De snelle Nederlandse amazone liet het hout onaangeroerd en finishte in 29,97 seconden. Jean de Grande was met Eldona Landaise (v. President) goed voor de derde plaats. Het duo sprong een foutloze ronde en finishte in 30,31 seconden.

Shannon Meinert Ketterle (Union Star Z) en Nicole Pavitt (Napoli Pp Z) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. 

Dennis van den Brink eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Hij rekende op Napoli Pp Z (v. Numero Uno) om in 31,70 seconden een foutloze ronde te springen. 

Klik hier voor de resultaten