Michael Greeve start met top tien klassering in Sentower Park

Michael Greeve start met top tien klassering in Sentower Park

De eerste twee rubrieken die in Sentower Park op de planning stonden, waren beide voorbehouden voor jonge paarden. Bij de 5-jarigen zorgde Kelly Cornelis voor een Belgische overwinning. Ze rekende op Castella di Luna (v. Canturano) om in 27,07 seconden een foutloze ronde te springen. 

Ze bleef hiermee de Roemeense Lisa Candin voor die de KWPN merrie Kiara (v. Kannan) naar de tweede plaats reed. Zij konden de nul behouden en klokten af in 30,13 seconden. Charlotte Rooms en Positif van't Paradijs (v. Bamako de Muze) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 31,55 seconden. 

Janina Blotz (Tyson SR) en Carl-Walter Fox (Katoti) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. 

Jessica Geurts reed ook naar een top tien klassering. Ze rekende op Pittman vh Lilleveld (v. Diamant de Semilly) om in 33,51 seconden een foutloze ronde te springen. Emma Rooms en Ares ter Wilgen Z (v. Atomic Z) eindigden op de negende plaats. 

Klik hier voor de resultaten

6-jarigen

Bij de 6-jarigen reed Nicolas Pedersen naar de overwinning in het zadel van Tailormade Chalou Sare (v. Chaloubet). De Deen kon een foutloze ronde springen en finishte in 28,10 seconden. Pedersen nam niet enkel de eerste maar ook de tweede plaats mee naar huis. Hij rekende op Tailormade Chalou Sem (v. Chaloubet) om in 28,40 seconden naar de tweede plaats te rijden. Dit leverde hem de tweede plaats op.  Soren Pedersen en Tailormade Carem Sandy (v. London) namen de derde plaats mee naar huis. 

Lisa Candin (Justified) en Juan Pablo Garriz (Chapeu de Lux Z) vervolledigden de top vijf. 

Michael Greeve zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij rekende op Jetplane (v. Whitesnake) om in 30,13 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde hem de achtste plaats op.

Klik hier voor de resultaten