Ruben Romp beste Nederlander in Grand Prix Oliva

Ruben Romp beste Nederlander in Grand Prix Oliva

In Oliva werd het weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI2* competitie. Van de 51 deelnemers konden er dertien een foutloze ronde springen. Een barrage met 13 moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Die winnaar werd uiteindelijk de Franse ruiter Nicolas Delmotte. Hij reed Urvoso du Roch (v. Nervoso) foutloos naar de finish in 44,89 seconden. Melie Gosa volgde op de tweede plaats. Zij kon in het zadel van Alouette d'Eole (v. Mylord Carthago) een foutloze ronde springen in 45,83 seconden. De derde plaats ging naar Ismael Garcia Roque. Hij reed de BWP-merrie La Costa (v. Gitano V) foutloos naar de finish in 46,45 seconden. 

Koen Vereecke en Kasanova de La Pomme (v. Bamako de Muze) namen de vierde plaats mee naar huis; Zij konden eveneens de nul op het scorebord houden en klokten af in 46,81 seconden. Theodor Linde en Salto des Nauves HDC (v. Tllaloc M) eindigden op de vijfde plaats na een foutloze ronde in 52,24 seconden. Vincent Lambrecht en Exxon Hedonist (v. Ogano Sitte) volgden op de zesde plaats.

Thibault Philippaerts (Aqaba de Leau), Emilie Conter (Balento CS) en Ludo Philippaerts (Mr Idol S) konden zich ook klasseren.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Ruben Romp. Hij reed Bugatty GO (v. Concorde) naar de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten