Marc Houtzager beste Nederlander in Grand Prix Vejer

In Vejer de la Frontera werd een internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix. De winst ging naar Ierland: Michael G Duffy reed Lapuccino 2 (v. Irish Spor) foutloos naar de finish in 42,86 seconden.

Hij bleef hiermee de Brit Joseph Stockdale voor die met Equine America Cacharel op de tweede plaats eindigde. Hij kon eveneens een foutloze ronde springen in 44,74 seconden. Steve Guerdat eindigde op de derde plaats. Hij reed Albfuehren's Maddox (v. Cohiba) weliswaar in de snelste tijd naar de finish maar tikte één balk uit de lepels.

Jérome Guery (Quel Homme de Hus) en Jose Larocca (Finn Lente) vervolledigden de top vijf.

Marc Houtzager zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Sterrehof's Dante (v. Canturano) naar de elfde plaats.

1m40 Medium Tour

In het 1m40 van de Medium Tour was er een klassering voor Kim Emmen. Zij reed Boebka vh Marienshof Z (v. Balou du Rouet) naar de tiende plaats door in 62,19 seconden een foutloze ronde te springen. Linda Portychova en Falino (v. Wietvot) namen de overwinning mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde in 57,23 seconden. Ivan Dalton en Damoiselle du Mesnil (v. Ogrion des Champs) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 58,00 seconden. Kendra Claricia Brinkop (De Flipper) maakte de top drie compleet.

1m45 Small Tour

In de finale van de Small Tour konden twee Nederlandse amazones in de spotlight rijden. Skye Morssinkhof reed G-Vingino-Blue (v. VDL Zirocco Blue) naar de zevende plaats. Voor Senna Everse en Kerswin van't Roosakker (v. Echo van't Spieveld) was er een elfde plaats.

De winst ging hier naar naar Eden Leprevost. Zij was de snelste in een barrage met slechts vier combinaties. In het zadel van Une Etoile Landaise (v. Balougran) sprong ze een foutloze ronde in 35,70 seconden. Faye Sutton (Zoey 12) en Jacob Hellström (Chuck Bass) vervolledigden het podium.