Remco Been scoort in GP Kwalificatie Oliva

Remco Been scoort in GP Kwalificatie Oliva

Op de Sunshine Tour in Oliva werd deze middag een 1m40 rubriek gesprongen. Er werd in twee fases gereden en de overwinning ging naar Duitsland: Richard Vogel sprong een foutloze ronde in het zadel van Perry Khr (v. Perigueux). De combinatie stopte de chrono na 19,14 seconden. Hiermee bleef hij Mario Wilson Fernandes nipt voor. De Portugees sprong een foutloze ronde met Joie de Vivre Ter Eycken (v. Muscaris) onder het zadel en klokte af in 19,19 seconden. Constant van Paesschen reed naar de derde plaats. Hij rekende op de KWNP-ruin Gyanolga (v. Toulon) om in 19,36 seconden een foutloze ronde te springen.

Remco Been (Holland vd Bisschop) en Tina Lund (Cloi) volgden op plaatsen vier en vijf.

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden ging de overwinning naar Ronnie Jones en Key West (v. Otangelo). Deze Britse combinatie liet het hout onaangeroerd en finishte in 35,67 seconden. Fabienne Daigneux-Lange en Cabotine des Rosiers Z (v. Cornet Obolenksy) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 39,85 seconden. Mark Hallion en Rsh Forever vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,90 seconden. 

Anna Kossmann (Floravol d'Albain) en Carmes Edwards (Foleade du Mesnil) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten

De hoofdrubriek van de dag was een 1m45 waarin ruiters zich konden kwalificeren voor de Grand Prix. De winst ging naar de Britse amazone Louise Saywell. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van Bacardi en finishte in 59,76 seconden. De Duitser Richard Vogel volgde op twee. Hij rekende op Morton van't Merelsnest (v. Nabab de Reve) om in 59,83 seconden een foutloze ronde te rijden. David Will en Primus Vom Neumuehler Hof (v. Perigueux) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 60,89 seconden. Constant van Paesschen volgde op de vierde plaats. Hij kon de nul behouden met Isidoor vd Helle (v. Canturo) en klokte af in 61,50 seconden. 

Darragh Kenny (Great-Tikila J) vervolledigde de top vijf. Voor Remco Been was er een negende plaats met Granny Smith Apple (v. Eldorado vd Zeshoek) na een foutloze ronde in 68,60 seconden.

Foto: FotoTrailer