Pius Schwizer opent 5* Wereldbeker op Gothenburg Horse Show met winst

Pius Schwizer opent 5* Wereldbeker op Gothenburg Horse Show met winst

De vijfsterrenwedstrijd van de Gothenburg Horse Show is van start gegaan! Als één van de laatste kansen voor de ruiters om punten te pakken voor de Longines Wereldbeker Ranking, nam Pius Schwizer alvast een voorsprong en won de 5* 1.45m Openingsrubriek in Zweden. Harrie Smolders 

Met hindernissen op 1.45m hoogte waren 44 ruiter en paard combinaties aanwezig om de 5* wedstrijd op de Gothenburg Horse Show te openen. In deze wedstrijd tegen de klok reed Pius Schwizer de snelste ronde en verzekerde zich van de overwinning op Ambrosio d'Alcy (v. Cabdula du Tillard). Tot bijna het einde stond de Belg Thibeau Spits met Juragold Bormes (v. Contact van de Heffinck) op de tweede plaats, maar toen kwam Henrik von Eckermann in beeld. In het zadel van Dzara Dorchival (v. Qlassic Bois Margot) maakte de Nr. 1 van de wereld de tweede positie tot de zijne en duwde Spits naar de derde plaats. 

Op vier zagen we Richard Howley met Mansini Ltd (v. Caressini L) gevolgd door Erica Swartz en Jovita (v. Carabas vd Wateringhoeve) op vijf. 

Harrie Smolders was de enigste Nederlander in deze rubriek. Op Monaco NOP (v. Cassini II) gooide een tijdsfout roet in het eten en hij strandde op 31. 

Volledige resultaten