Man steekt hand in paard op filmset in Leuven (BE): "Mijn cliënt heeft de dieren gewoon geaaid"

Man steekt hand in paard op filmset in Leuven (BE): "Mijn cliënt heeft de dieren gewoon geaaid"

Een man uit het Belgische Leuven moet zich verantwoorden voor de rechtbank omdat hij een paard zou gepenetreerd hebben met zijn hand. De feiten speelden zich af op de filmset van een televisiereeks, op het Ladeuzeplein. 

Op 28 juni 2021 vonden er op het Ladeuzeplein in Leuven filmopnames plaats van Theodosia, een reeks van streamingplatform HBO Max. Er waren ook paarden aanwezig op de filmset. De beklaagde, een man uit Leuven, ging de dieren aaien. Daarna zou hij de vulva van het paard gepenetreerd hebben met zijn hand. Een getuige zag het gebeuren en filmde de feiten. De man zat gewoon op een bankje toen de politie aankwam, en lachte hun opmerkingen weg.

Bewijsmateriaal

"Dierenmishandeling zien we hier wel regelmatig, maar dit is toch ongewoon", zei de rechter in de zitting. De beklaagde ontkent de feiten. "Mijn cliënt heeft de dieren gewoon geaaid", zegt zijn advocaat. "De eigenaar van de paarden vond dat niet leuk en heeft hem weggestuurd. Hij is een dierenliefhebber." Maar de procureur denkt daar anders over. "Op de foto is duidelijk zichtbaar wat er echt gebeurd is", klonk het. 

De man zou een alcoholprobleem hebben. Het openbaar ministerie vraagt een gevangenisstraf van drie maanden en een geldboete van 600 euro. Het vonnis volgt over een maand.

Bron: VRT NWS