Pim Mulder blinkt uit in rankingproef bij het Sentower Park: "Dunaghmore is een goede toevoeging aan ons team!"

Pim Mulder blinkt uit in rankingproef bij het Sentower Park: "Dunaghmore is een goede toevoeging aan ons team!"

Pim Mulder heeft in de CSI4* 1.50m Longines Ranking rubriek, het hoofdnummer van de Zangersheide International op vrijdag, zich een plek in de top 5 toegeëigend. Slechts 12 van de 51 starters hielden het foutloos in dit uitdagend parcours.

De winnende tijd werd afgeklokt op 59,40s door Julien Anquetin en Farah Tame (Quadria Tame). Ook het brons was voor een Franse combinatie en was voor Titouan Schumacher en Illusion (Balou du Rouet) met een tijd van 63,10s. Op de rug van Cuberlina II Z, een 9-jarige dochter van Contact vd Heffinck uit de fokkerij van Eric en Alain Paridaens, sprong Anthony Wellens foutloos in een tijd van 61,26s, wat hen tweede maakte.

Pim Mulder had de 10-jarige Dunaghmore (Ustinov) onder het zadel voor deze proef en werd vierde met 63,29s op zijn chrono. Caroline Devos-Poels liet zich ook opmerken en stuurde Message For You (Messenger) naar negen. 

“De verwachtingen lagen voor mij niet zo hoog", sprak Mulder na afloop. "We zijn nog een vrij nieuwe combinatie en het is nog maar de tweede keer dat we op 1.50m-niveau aan de start kwamen, met de eerste keer in Amsterdam. De bedoeling was om vandaag een mooie ronde neer te zetten en als dat lukt is dat heel mooi. Van nature is hij heel snel en makkelijk te rijden. Hij is een goeie toevoeging aan ons team.”


Resultaten