Oliva: Van der Schans en Eras verdedigen Nederlandse kleuren in ochtendrubrieken

Oliva: Van der Schans en Eras verdedigen Nederlandse kleuren in ochtendrubrieken

Ook vandaag wordt er weer op internationaal niveau gesprongen in Oliva. De rankingrubriek staat later vandaag op het programma maar ondertussen werden er al heel wat nevenrubrieken gesprongen. Dat leverde naar goede gewoonte weer enkele Nederlandse klasseringen. In de Grand Prix kwalificatie van de Silver competitie was Patrick van der Schans de beste Nederlander. Hij kon in het zadel van Heavy Plot (v. Plot-Blue) een foutloze ronde springen in 71,99 seconden. Hij behaalde hiermee de achtste plaats in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. 


Ook in het 1m35 van de Gold competitie zorgde Patrick van der Schans voor de beste Nederlandse prestatie. Dit keer reed hij Habrina (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos rond in 60,08 seconden. Dit leverde hem de vierde plek op. De overwinning ging hier naar Marie Hecart. Zij was de snelste in het zadel van Bulgari de Carva (v. Diamant de Semilly) en klokte af in 59,51 seconden. Christopher Smith (Filandria) en Helen Rees (Bart VI) volgden op plaatsen vier en vijf.

In het 1m10 van de Bronze competitie reed Rob Eras naar een klassering. Hij slaagde erin om in het zadel van Flora du Mesnildot (v. Nartago) een foutloze ronde achter zijn naam te noteren en finishte in 66,48 seconden. Dat leverde hem de zesde plaats in het klassement op.

Klik hier voor de resultaten