HH Conrad nu ook beschikbaar bij Zangersheide: "Een waardevolle toevoeging aan onze collectie"

HH Conrad nu ook beschikbaar bij Zangersheide: "Een waardevolle toevoeging aan onze collectie"


Hij is bloedmooi, ultra-sportief, klimt razendsnel op de ranking van de beste dekhengsten ter wereld én hij staat voor de volgende seizoenen ter dekking op Stoeterij Zangersheide… HH Conrad beëindigde recent zijn sportieve carrière onder de Amerikaanse Quinten Judge en verhuisde inmiddels naar het Belgische Lanaken. Met deze klapper opent Stoeterij Zangersheide alvast het ‘transferseizoen’ in aanloop van het dekseizoen 2022 met een hengst waar fokkers wereldwijd van watertanden en op wiens terugkeer lang gewacht is. Na zijn vertrek in 2016 richting USA was de hengst immers niet meer beschikbaar voor de fokkerij.

Conrad werd in Duitsland geboren en als jong paard verkocht aan de Franse Haras de Hus van Xavier Marie. Hij startte zijn carrière als Conrad de Hus onder Xavier Marie’s huisruiter Gilles Botton waarna Grégory Wathelet de teugels overnam om hem tot op het hoogste niveau in de internationale sport te brengen. Het duo won de teamfinale van de Nations Cup in Barcelona, de Nations Cups van Aachen en St. Gallen, de LGCT Grand Prix van Chantilly en wonnen onder andere in Doha en in Basel!

HH Conrad Z is een zoon van Con Air 7 die we ook kennen als vader van onder andere Coach die op 1m70 niveau liep onder Beezie Madden alsook Amanda Derbyshires Cornwall BH. Via moederszijde voert HH Conrad Z het zeer geliefde bloed van Locato en Sacramento Song xx.

Ook als vader behoort HH Conrad Z tot de besten ter wereld, zo komen uit zijn eerste jaargang meer dan 20 nakomelingen die op 1m50 en 1m60 niveau springen. Onder hen onder andere Brooklyn de Hus van Abdelkebir Ouaddar, Alexantra Thorntons Blueberry en Jérôme Guerys Cambridge de Hus! Ook werden inmiddels meer dan 15 van zijn zonen goedgekeurd voor dekdienst.

Judy Ann Melchior is alvast enorm opgetogen over de komst van de bruine superster: “Een hengst als HH Conrad Z is echt een waardevolle toevoeging aan onze collectie! Ik ken hem natuurlijk zeer goed want hij was met Grégory een teamgenoot van mezelf en As Cold as Ice Z wanneer we met het Belgische team de Nations Cup Finale in Barcelona wonnen. HH Conrad Z won op het hoogste niveau en heeft al tientallen nakomelingen die op 1m50/1m60 niveau actief zijn in de sport. Ik ben dan ook bijzonder gelukkig om hem volgend jaar met vers sperma te kunnen aanbieden aan onze fokkers!”

Bron: Zangersheide