Oliva: Schuttenbeld en van der Schans naar een top vijf klassering

Oliva: Schuttenbeld en van der Schans naar een top vijf klassering

Ook in Oliva kon men vandaag terecht voor internationale springsport. Onze Nederlanders wisten zich alvast te klasseren.

Madée Schuttenbeld was in de Gold 1.30m rubriek de hoogst genoteerde Nederlander met een vierde plaats. Haar Piccolo R (Cantauer Z) bleef foutloos in een omloop tegen de klok. Winst was er voor de Franse Marie Hecart. Haar Bulgari de Carva heeft haar naam niet gestolen en sprong in 63,50 seconden naar de overwinning. Niall Talbot en Mamzelle vh Marienshof (Emerald) waren met 66,78 seconden goed voor het zilver. Het laatste schavotje op het podium was voor Christopher Smith met Filandria (Indoctro) en een tijd van 67,82 seconden. Holly Hammond en Landown New Edition besluiten de top vijf. 

Daarnaast was er ook een negende plaats voor Wout-Jan van der Schans en AS Eden (For Fashion).

De Silver 1.35m proef werd op naam geschreven door de Braziliaan Leandro José Abrahāo die voor de overwinning kon rekenen op Disco (Numero Uno). Met 63,20 seconden konden zij de concurrentie nipt achter zich houden. De Spaanse Leticia Riva Gil en Uthope de la Roque (Kannan) waren met 63,43 seconden goed voor de tweede plaats. Patrick van der Schans en Heavy Plot (Plot Blue) sprongen in 63,50 seconden naar de derde plaats. 

Plaats vier en vijf waren voor Cecilie Tofte met Chester 318 (Corlensky G) en Christopher Smith met I (Dexter R). 

De overwinning in de Gold 1.40m rubriek was voor de Ier Peter Moloney. Zijn Imagine H (Etoulon) sprong in de tweede fase foutloos rond in een tijd van 29,92 seconden. Dit bleek iets meer dan een halve seconde te snel te zijn voor Virginie Thonon die met Spike Vd Withoeve (Sting vd Withoeve) tweede eindigde. Het brons was voor de Zweedse Stella Röhlcke en Delina (Verdi TN), zij waren slechts twee tienden van een seconde verwijderd van de tweede plaats. 

De top vijf werd vervolledigd door de Portugees Mario Wilson Fernandes met Carrisma (Carrico) op vier en Sancie Latecoere met Urane du Busson (Mylord Carthago) op vijf. 

Wout-Jan van der Schans werd met For The Moment (Mr Blue) knap tiende. 

Klik hier voor de resultaten.