Niels Tacken en Sandra Klaessen op Grand Prix podium van Pro Tour in Kronenberg

Niels Tacken en Sandra Klaessen op Grand Prix podium van Pro Tour in Kronenberg

Wat een week voor Jan Claeys! Na al eerdere succesvolle omlopen en klasseringen op de Pro Tour in De Peelbergen, Kronenberg, sloot hij de wedstrijdweek nu af met een overwinning in de Grand Prix! Niels Tacken hield de Nederlands eer hoog en sprong samen met Sandra Klaessen naar een podiumplaats. 

In de 1.40m/ 1.45m Grand Prix werd er in een aparte jump-off gestreden voor de overwinning. Uiteindelijk bleek Jan Claeys aan het langste eind te trekken. In het zadel van Judy vd Beekhoek (v. Wandor vd Mispelaere) snelde hij in 39,14 seconden naar het goud. Niels Tacken zat hem op de hielen met Alexia Z (v. Andiamo) met een tijd van 40,12 seconden. Sandra Klaessen en Donna Kitona L (v. Landino) vulden de top drie aan in een tijd van 40,82 seconden. 

Paige Jacobs (Victor Z) werd vierde en verwees hiermee Niels Tacken (Cordis Totalis Z) naar de vijfde plek. 

De 1.35m rubriek werd gewonnen door Nederlandse sterkhouder Piet Raijmakers Jr en Haya (v. Berlin). Johnny Stevens en Dice (v. Diarado) werden tweede en Hanne Mertens met Nistria JW (v. Diamant de Semilly) eindigden op de derde plek. 

Laura Saelens en A Quibelle RR (v. Quidam) wonnen in de 1.25m rubriek. Sanne Thijssen en La Pleasure (v. For Pleasure) werden tweede. Wiljan Laarakkers en Invictus (v. Numero Uno) vulden de top drie aan. 

Klik hier voor de resultaten.