Paul O'Shea schittert in 1.50m CSI4* Wellington. Lauren Chapot wint CSI2* Grote Prijs.

Paul O'Shea schittert in 1.50m CSI4* Wellington. Lauren Chapot wint CSI2* Grote Prijs.

Slechts twee combinaties slaagden erin een dubbele nulronde neer te zetten in de 1.50m Finales in Wellington. Daarbij snelde Paul O'Shea met Chacelloress uiteindelijk naar de eindzege.

Samen met de dochter van Chacco-Blue was de Ier ruim één seconde sneller dan landgenoot Mark McAuley met O'Hara Els (Ogano Sitte). De snelste chrono in de herkansing werd neergezet door de Amerikaan Alex Matz die als enige onder de 35 seconden dook met Cashew CR (Cassini II). Met één springfout vervolledigde het duo de top drie.

Net buiten het podium volgde Spencer Smith met Picobello Horses' Picobello Full House ter Linden Z (Forever d'Arco Ter Linden). De top vijf werd afgewerkt door de Grand Prix winnaars van vorige week, Laura Kraut met haar Confu (Contact Me).

Na afloop was O'Shea overduidelijk enthousiast. "Volgende week kunnen we de Rolex Grand Prix als aflsuiter alvast aan. Chancelloress voelde in topvorm aan vandaag. Nu zijn 'all eyes on the prize'..."

Laura Chapot wint CSI2* Grand Prix

Eerder snelde de Amerikaanse Laura Chapot naar de winst in de 1.45m Grote Prijs. Samen met haar vertrouwde Chandon Blue bleef ze Jessica Springsteen met Naomi van het Keizershof voor. Springsteen en de 9-jarige merrie uit de fokkerij van Leon Otten verwezen Alison Robitaille met Oakingham Lira naar de derde plek.

Alle resultaten