Lottie Fry opnieuw onaantastbaar in Freestyle Amsterdam, van der Putten beste Nederlandse

Lottie Fry opnieuw onaantastbaar in Freestyle Amsterdam, van der Putten beste Nederlandse

De Wereldbeker Dressuur Grand Prix Freestyle werd over twee delen verreden. Flore de Winne kon opnieuw een knalprestatie afleveren met Flynn FRH en kreeg maar liefst 80,315% van de jury. 

Marieke van der Putten kreeg voor haar Kür met Torveslettens Titanium RS2 NOP (Totilas) een totaal van 79,725% en werd daarmee zesde. Op zeven volgde Marlies van Baalen op Habibi DVB (Blue Hors Don Schufro), zij kregen 79,640%. 

Het podium zag er identiek uit als de Grote Prijs van een dag eerder met Charlotte Fry op kop. De Britse had dit keer een iets grotere voorsprong op Werth en kreeg met Everdale een totaal van 88,180%. Haar Duitse concurrente werd met een score van 86,455% voor DSP Quantaz (Quaterback) op twee geplaatst. Beide amazones kregen deze notering ook unaniem door de jury. Patrik Kittel en Touchdown (Quaterback) kregen 84,905% en stonden bij één jurylid op vijf. 

De top vijf werd afgewerkt door Deense amazones met een vierde plaats voor Nanna Skodborg Merrald met Blue Hors Don Olymbrio en Carina Cassøe Krüth met Heiline's Danciera op vijf. 

Resultaten