Lars Kersten kan niet achterblijven: winst in Kronenberg

Lars Kersten kan niet achterblijven: winst in Kronenberg

In De Peelbergen wordt er nog steeds op internationaal niveau gesprongen. De Grand Prix staat later vandaag op het programma maar in afwachting daarvan werd alvast een 1m40 rubriek van de CSI2* competitie gereden. De overwinning ging hier naar de Duitse Finja Bormann. Zij kon in het zadel van Sally 721 (v. Stanley) een foutloze ronde springen in 26,09 seconden. 

Maartje Verberckmoes volgde met Dedalus M2S (v. Ulysses M2s) op de tweede plaats. Zij slaagden er eveneens in om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en finishten in 28,16 seconden. Enkel de top twee kon de nul behouden. De beste Nederlander, Mathijs van Asten, kon in het zadel van Impossible (v. Untouched) weliswaar een foutloze ronde springen maar kreeg één puntje voor tijd achter zijn naam. Dit leverde hem wel nog de derde plaats op.

Romain Potin (Brooklynn) en Evie Buller (Elenoor) vervolledigden de top vijf.

Andere Nederlandse top tien klasseringen kwamen van Pim Mulder (Hooligan RZ) en Lars Kersten (Crack 41). 

In het 1m40 sprong Leopold van Asten opnieuw op het podium. Hij is al de hele week in uiterst goede doen in Kronenberg en voegt dus nog een tweede plaats aan zijn palmares toe. Ellen Whitaker, die als laatste van start moest, schreef de overwinning op haar naam. Zij reed Fiona des Hayettes foutloos rond in 34,69 seconden. Tweede plaats dus voor Leopold van Asten die in het zadel van VDL Groep Halloween (v. Clinton I) een foutloze ronde sprong in 34,99 seconden. Aniek Poels en Sir Charlie Chaplin (v. Chap 47) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,71 seconden. 

Markus Renzel (Dobby) en Nina Mallevaey (Coco Bongo) vervolledigden de top vijf.

Jersey Kuijpers kon zich met Jk Horsetrucks Hopefull (v. Mr Blue) op de zesde plaats klasseren. Voor Kevin Jochems en Sweet Tricia (v. Berlin) was er een negende plaats.

Ook in het 1m30 van de CSI1* competitie deden de Nederlanders het erg goed. Lars Kersten voerde opnieuw het podium aan. Hij rekende op D Alba R67 (v. Sam R) om in 41,24 seconden een foutloze ronde te springen. Suzanne Bens en Hint (v. Guidam Sohn) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en klokten af in 45,65 seconden. Pieter Coppes en Kerma-C (v. Cornet Obolenksy) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 48,02 seconden. 

Finja Bormann (Brisbane 12) en Luke Barham (Air Wings Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten