Outdoor Zuidwolde voor een tweede maal genoodzaakt in het najaar!

Outdoor Zuidwolde voor een tweede maal genoodzaakt in het najaar!


coronamaatregelen zag de organisatie zich in het voorjaar wederom genoodzaakt de wedstrijd te verplaatsen naar verderop in het jaar. Voor een 2de achtereenvolgend jaar dus niet begin mei. Maar woensdag 15 september is het zover, en is er in Zuidwolde weer 5 dagen paardensport te beleven.

“Natuurlijk moet je creatief zijn wanneer je een wedstrijd van deze omvang en kaliber op het laatste moment moet annuleren en later in het jaar weer in de drukke agenda’s geschoven moet zien te krijgen. Maar gelukkig is het weer gelukt. Medewerkers, deelnemers en sponsoren hebben er weer ontzettend veel zin in. Ook verwachten we volgend jaar geen beperkingen meer te hebben rondom corona, en hopen gewoon weer een mooi evenement als voorheen neer te kunnen zetten”, aldus Mark Timmer, de voorzitter van Outdoor Zuidwolde; “en uiteraard dan ook weer met de feestavond”.

“Binnen luttele minuten na de opening van de inschrijving hadden we al 800 aanmeldingen binnen, en waren de eerste rubrieken al meer dan volledig gevuld. Al snel zaten we op ruim 3000 aanmeldingen, dus helaas moeten we toch weer een aantal mensen teleurstellen. We hebben “slechts” ongeveer 2400 startplekken te vergeven”, vertelt Annemijn Gaalman van het secretariaat met een glimlach. 

Van woensdag tot en met zondag 5 dagen springwedstrijden op het fantastische terrein van CSI Zuidwolde met deelnemers op ieder niveau, en uit het hele land. Op zaterdag komen ook de kinderen met pony’s aan bod, en wordt de dag afgesloten met een spectaculaire “alles mag op zaterdag” springrubriek van 1.40m hoog. Op zondag wordt de grote prijs 1.45 powered by Sodiak Horsetrucks gereden.

De wedstrijd wordt niet voor niets Culinair Hippique genoemd. Het culinaire gedeelte wordt verzorgd door regionale horecaondernemers. Deze zorgen voor een fantastische sfeer en hele andere beleving van de wedstrijd middels specialiteiten uit hun keuken middels life cooking. 


Bron: Persbericht