Jumping Mechelen: Logan Fiechter verdedigt Nederlandse eer in CSI2* Grand Prix

Jumping Mechelen: Logan Fiechter verdedigt Nederlandse eer in CSI2* Grand Prix

De CSI2* ruiters kregen zonet de eer om het springconcours van Mechelen voor dit jaar af te sluiten. Zij traden voor de laatste keer deze week aan in hun Grand Prix. Er werd over een hoogte van 1m45 gesprongen en 48 combinaties waagden hun kans. Van die 48 starters konden er elf een foutloze basisomloop springen. Naar goede gewoonte waren de Belgen erg goed vertegenwoordigd in die ontknoping. 

Snelel resultaten

1. Anthony Wellens  - Danger Civil v. Lindenhof Z

2. Nicolas Toro - Carayuno

3. Vincent Bourguignon - Cascabel


Vincent Bourguignon ging als eerste van start. Hij zadelde zijn 11-jarige hengst Cascabel (v. San Patrignano Cassini) voor de opdracht. Bourguignon kon zich deze week al een klasseren en ook nu wilde hij duidelijk niets aan het toeval overlaten. Bourguignon zette meteen de referentie voor de ruiters die nog na hem moesten komen: hij sprong een foutloze barrage in 41,52 seconden. 

Thibault Vermeulen was de eerste Belg die aan de start kwam. Hij rekende op Domino Diamant d'Elsendam Z (v. Diamant de Semilly) om in 50,13 seconden naar de finish te rijden. Hij liet weliswaar alle balken in de lepels maar zijn rustige barrage leverde hem één puntje voor tijd op.

Nicolas Toro was als volgende aan zet. De Colombiaanse ruiter vertoeft wel vaker op Belgische bodem en de piste van Mechelen bevalt hem duidelijk wel. Dit keer zadelde hij Carayuno (v. Carambole) om in 39,41 seconden foutloos rond te springen. Hiermee nam hij de voorlopige leiding van Bourguignon over. 

Daarna was het aan het jonge Nederlandse talent Logan Fiechter om zijn barrage te rijden. Hij kon in het zadel van zijn O'Neal van'T Looverijck (v. Canabis Z) een foutloze ronde springen en klokte af in 42,59 seconden. Christophe Vanderhasselt kreeg met Arthuro de Sarlar Z (v. Bremeersen Adorado) één springfout achter zijn naam. Het duo sprong wel een snelle ronde in 40,13 seconden. 

Anthony Wellens, één van de snelste ruiters van België, was de volgende die mocht aantreden. Hij ging met Danger Civil vh Lindenhof Z (v. Diamant de Semilly) als een speer doorheen het parcours en dat resulteerde in een ijzersterke tijd; 38,85 seconden, genoeg om de leiding over te nemen. Jorik Vervoort was de volgende snelle Belg die de piste mocht betreden. Voor hem was er in het zadel van Credbilis van het Lindenhof Z (v. Crown Z) een snelle ronde in 38,32 seconden. Helaas kreeg deze combinatie ook twee springfouten achter hun naam. Gilles Nuytens en Karamba Z de Poteau Z (v. Kannan) kregen eveneens twee springfouten te verduren. Hetzelfde lot ondergingen Stefan de Pauw en Nairobi van Kojakhoeve Z (v. Nabab de Reve). Zij kregen ook acht strafpunten. 

Aaron Tijskens was de voorlaatste ruiter die mocht aantreden in de barrage. Helaas kon ook hij in het zadel van zijn Hurricane (v. Untouched) de nul niet behouden. De enige die Wellens op dat moment nog van de overwinning kon houden, was Frederic Vernaet. De naam van zijn paard zat alvast mee (Born to Win Ap Z) maar zijn barrage moest beslissen of hij de naam van zijn paard eer zou aandoen. 

Vernaet stelde alles in het werk om de overwinning alsnog van Wellens af te snoepen maar helaas tikte zijn Bentley-merrie twee balken uit de lepels. Hij moest daardoor vrede nemen met de achtste plaats. 



Klik hier voor de resultaten