World Cup Driving: Nederlanders domineren finale met Chardon op kop

World Cup Driving: Nederlanders domineren finale met Chardon op kop

In Mechelen werd een druk internationaal weekend zonet afgesloten met hét hoogtepunt voor de menners: hun wereldbeker. Zeven vierspannen kwamen aan de start en daar goede gewoonte stootten enkel de drie beste door naar de drive-off. 

Die drive-off werd een vrijwel volledig Nederlands onderonsje. Bram Chardon en Koos de ronde konden zich beide voor de drive-off plaatsen. Ze kregen daar gezelschap van de Zwitsers Jerome Voutaz. Zij legden hun eerste ronde respectievelijk in 133,19 seconden, 137,14 seconden en 138,12 seconden af. Een drive-off met deze drie drivers zou over de winst beslissen.

In die drive-off moest Jerome Voutaz als eerste van start aangezien hij in de basisronde de traagste tijd afleverde. Hij was er duidelijk op gebrand om een erg snelle tijd neer te zetten maar daardoor slaagde hij er niet in om een volledig foutloze ronde af te leggen. Hij tikte twee balletjes van de kegels wat resulteerde in acht strafpunten. Een Nederlandse overwinning leek dus al binnen handbereik.

Koos de Ronde mocht als volgende van start.  De Ronde ging ook volop voor een snelle tijd maar dat resulteerde helaas ook in enkele strafpunten en dus ook strafseconden. Hij finishte in 138,88 seconden maar er gingen ook drie balletjes tegen de vlakte. Dit resulteerde in een totaaltijd van 150,88 seconden.

De laatste die een Zwitserse overwinning kon voorkomen, was Bram Chardon. Een snelle, foutloze ronde zou betekenen dat hij met de overwinning aan de haal ging. Chardon kon ook geen volledig foutloze ronde rijden maar met zijn tijd van 131,25 seconden en vier strafseconden, was hij wel overtuigend de snelste. 

Winst dus voor Bram Chardon, Voutaz op twee en een derde plek voor de Ronde.

Klik hier voor de resultaten