Hendrikx scoort top vijf klassering in Youngster Tour Finale Oliva

Hendrikx scoort top vijf klassering in Youngster Tour Finale Oliva

In Oliva werd de dag zonet afgesloten met de finale voor 7-jarige paarden. Van de 54 deelnemers slaagden er maar liefst dertien in om een foutloze eerste ronde te springen. Een barrage met dertien combinaties moest dus over de winnaar beslissen. 

Jenny Krogsaeter was de eerste die mocht aantreden in de barrage. Zij slaagde er in het zadel van Gjamaika Song (v. Cristallo II) meteen in om een mooie chrono neer te zetten: het duo klokte af in 37,86 seconden. Dit zou hen uiteindelijk de derde plaats opleveren. 

De winst ging naar Marlon Modolo Zanotelli. Hij reed Joyce (v. Entertainer) foutloos doorheen het parcours in 35,21 seconden. Hij bleef hiermee de Duitse Katrin Eckermann voor die met Quidera W Z (v. Quick Star) op de tweede plaats eindigde. Zij sprongen eveneens een foutloze ronde in 36,08 seconden. Jenny (Krogsaeter) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 37,86 seconden. 

Anthony Philippaerts (Ginger Ale) en Michel Hendrix (Jive ZG) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Ruben Romp kon zich twee keer klasseren. Hij reed Cipressa vd Esberg Z (v. Chelsini) naar de achtste plaats. Hij rekende op Jandino (v. Dexter) om naar de veertiende plaats te springern.

Klik hier voor de resultaten