Harrie Smolders uitmuntend in CSI3* Brussel

Harrie Smolders uitmuntend in CSI3* Brussel

Het parcours van de 3* Catherine De Buyl-prijs moet geen eitje geweest zijn. Slechts enkele combinaties waren geplaatst voor de barrage, die eveneens slachtoffers eiste. Harrie Smolders sloot zijn barrage af met slechts één tijdsfout. 

Smolders zadelde Une de l'Othain (v. Conterno Grande,Old) voor deze proef. De 14-jarige merrie liet de balken in de lepels liggen maar was trager dan de toegestane tijd, waardoor er één tijdsfout werd toegekend. Hun inspanningen werden beloond met een vijfde plaats.

Landgenote Caroline Devos-Poels sloot de top 10. Met Obsession DV (v. Hunter's Scendro) plaatste ze haar voor de barrage. 

Gilles Thomas rekende op Ermitage Kalone (v. Catoki) in deze proef. De 8-jarige hengst reed een foutloze eerste fase maar was met Thomas in het zadel net niet binnen de tijd in de barrage. Het duo bleek wel snel genoeg te zijn voor een derde plaats.

Even leek Mark Mcauley de proef als enige foutloos af te kunnen ronden met Destinee de Vains (v. Untouchable 27). Maar dat was buiten Charlotte Bettendorf gerekend. Babacool  (v. Tlaloc M) liet al het hout onaangeroerd en deed dat 3 seconden sneller dan Mcauley, wat hen de winst opleverde. Mcauley werd uiteindelijk tweede.

Net buiten het podium volgt Emilie Conter met Highway (v. Casall). Ook zij besloten, net als Thomas, hun ronde met een tijdsfout. 


Alle resultaten