Harrie Smolders op één en vier in hoofdrubriek Azelhof

Harrie Smolders op één en vier in hoofdrubriek Azelhof

In het Azelhof werden zonet de laatste twee rubrieken van de dag gesprongen. Het ging om een 1m40 rubriek en een rubriek voorbehouden voor 6-jarige paarden. In het 1m40 ging de wist naar de Olympische ruiter Harrie Smolders, bij de 6-jarige paarden ging Jeroen Appelen met de winst aan de haal.

1m40

Het 1m40 was een rubriek die in twee fases gesprongen werd. De Nederlander Harrie Smolders was hier oppermachtig in het zadel van Don VHP Z. Het duo sprong een foutloze tweede fase en klokte af in 28,32 seconden. De Braziliaan Bernando Alves volgde op de tweede plaats met Matis. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 29,76 seconden. Roy van Beek was de beste Belg op de derde plaats. Hij hield met Chacco Me Biolley alle balken in de lepels en finishte in 31,85 seconden. 

Harrie Smolders nam niet enkel de eerste maar ook de vierde plaats voor zijn rekening. Hij eindigde met Une de L'Othain op de vierde plaats na een foutloze ronde in 32,53 seconden. Voor Gilles Thomas en La Luna Hidalgo J&F was er een vijfde plaats.

6-jarigen

Jeroen Appelen reed Elite naar de winst in de rubriek voor zesjarige paarden. Hij deed dit door een foutloze ronde af te leggen in 33,75 seconden. Zoe Potter en My Lady namen de tweede plaats voor hun rekening. Ze kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 35,53 seconden. Andres Vereecke en Oepske haalden de derde plaats binnen. Hij bleef met zijn tijd van 37,14 seconden net voor zijn vader Koen die met Bonfois D'Eversem op de vierde plaats eindigde.

Andres eindigde ook nog eens op de vijfde plaats met Erin.

Klik hier voor alle resultaten