Harrie Smolders kwalificeert zich voor Finale in Omaha!

Harrie Smolders kwalificeert zich voor Finale in Omaha!

De tweede ronde van de FEI Wereldbeker finale springen wisten negen combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Harrie Smolders volgt net buiten de barrage in de prijzen terwijl Jur Vrieling een off-day had met zijn Long John Silver N.O.P. Henrik von Eckermann en King Edward (Edward) kwalificeerden zich niet en zo blijft de spanning branden, in de race naar de titel.

De winnaars van de eerste ronde, de 1.60m Speed & Handiness, Henrick von Eckermann en King Edward, noteerden één springfout in de basis. Meteen werd duidelijk dat alle kaarten opnieuw geschud zouden worden. Het duo strandde uiteindelijk op de 10e plaats met de snelste chrono in de basis.

Na een barrage met negen was het voorlaatste ruiter aan de start, Richard Vogel (GER) die zijn 11-jarige United Touch S in 35,11 seconden naar de winst loodste. Het paar dook zo slechts 0,14 seconden onder de tijd van Brit Harry Charles met de 17-jarige Balou du Reventon. Andreas Schou, de laatste ruiter aan de start, stelde zich na afloop op op plek drie.

De Deen vervolledigde de top drie in het zadel van zijn 12-jarige Darc de Lux (Darco). Net buiten het podium volgde Pius Schwizer (SUI) die met de 14-jarige Vancouver de Lanlore (Toulon) voor bleef op de Noorse amazone, Victoria Gulliksen en haar Papa Roach (Perigueux).

Harrie Smolders blijft in de running!

Met één springfout in de basis volgt Harrie Smolders net buiten de top tien op plek elf. Zijn goede uitgangspositie met Monaco N.O.P. (Cassini II) verzekert Smolders alvast van een deelname aan de eerste ronde van de finale morgen. 

Jur Vrieling  was uitstekend onderweg met zijn schimmel Long John Silver 3 N.O.P. In de voorlaatste lijn viel er een balk en daarna leek de ruin te struikelen, waardoor Jur uit balans raakte en viel. Dat betekende helaas uitstuiting van de wedstrijd en daarmee ook het einde van zijn tweede finale.

Andreas Schou en Pius Scwhizer delen leiding

Na afloop delen Andreas Shou en Pius Schwizer de leiding in het tussentijds klassement. Henrik von Eckermann zakt naar de derde plaats terwijl de winnaar van vandaag, Richard Vogel momenteel op de vierde plaats staat. 

Harrie Smolders houdt alle kansen open en staat momenteel op een zevende plaatst. Voor Jur Vrieling is het helaas over en uit. Met zijn 37e plaatst weet de Nederlander zich niet te kwalificeren voor de finale.

Volledige uitslag
Tussenstand Ranking