Harrie Smolders en Jur Vrieling nemen solide start in race naar FEI World Cup Finals!

Harrie Smolders en Jur Vrieling nemen solide start in race naar FEI World Cup Finals!

Als laatste aan de start bleek er geen houden aan Henrik von Eckermann en zijn Belgisch kampioenenpaard, King Edward. Tijdens de eerste omloop van de FEI World Cup Finals, een 1.60m Speed & Handiness, sprong het paar meteen glorieus naar de winst. Zowel Harrie Smolders als Jur Vrieling nemen een goede start met een zevende en twaalfde plaats in deze eerste omloop.

Lange tijd stond Scott Brash met zijn Hello Jefferson (ex. Jerenmias van het Hulstenhof) aan de leiding van het klassement. De Brit en zijn 14-jarige zoon van Cooper vd Heffinck, uit de fokkerij van Bernard Mols, klokten foutloos af in 59,23 seconden. 

Toch wist één duo het nog beter te doen. Als laatste aan de start wist Henrik von Eckermann met zijn BWP-ruin, King Edward (Edward, fokker: Wim Impens) de tijd te stoppen op 59,09 seconden. Dit levert von Eckermann een voorsprong van twee punten op de concurrentie in het algemeen klassement. Met een tijd van 59,45 seconden vervolledigde Daniel Deusser de top drie in het zadel van zijn 15-jarige Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve).

Eveneens onder de 60 seconden volgde de 60-jarige Pius Schwizer op plaats vier. Schwizer plaatste zich met Vancouver de Lanlore (Toulon) voor de Zweedse amazone, Wilma Hellström en Cicci BJN (Ci Ci Senjor ASK). 

Net buiten deze top vijf volgde Harrie Smolders als beste Nederlander op de zevende plek. Smolders en Monaco N.O.P. (Cassini II) hielden het foutloos in 60,59 seconden en nemen zo alsnog een sterke startpositie. Ook Jur Vrieling neemt een goede start. Samen met Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) sprong de SF Equestrian-ruiter met één springfout naar de 12e plek. Het paar noteerde de snelste chrono (59,03 seconden) maar zag uiteindelijk 4 seconden toegevoegd aan die tijd, de volgende dagen zal Vrieling met Long John Silver N.O.P. aan de start komen.

In de eerste wedstrijd van de wereldbekerfinale met 40 deelnemers aan start ging het om snelheid over een parcours met hindernissen op een hoogte van maximaal 1.60m. Morgen in de tweede wedstrijd gaat het om strafpunten en is de tijd minder van belang. Dan is er voor de foutlozen een barage. Na twee dagen worden de plaatsingspunten verdisconteerd naar strafpunten voor de derde en laatste wedstrijd op zaterdag in Omaha, Nebraska.


Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor het klassement