Greve verdedigt Nederlandse eer in Small Grand Prix Sunshine Tour

Greve verdedigt Nederlandse eer in Small Grand Prix Sunshine Tour

Op de Sunshine Tour ging de dag van start met een 1m45 Longines Rankingrubriek. In deze 'Small Grand Prix' werd er met aparte barrage gewerkt. Van de 75 starters konden er zestien een foutloze eerste ronde springen. Een barrage met zestien moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Die winnaar werd de Duitser David Will. In het zadel van Forest Gump 29 (v. FForsyth) sprong hij een foutloze ronde in 31,56 seconden. Steve Guerdat eindigden op de tweede plaats. Hij reed Uranie de Belcour (v. Flipper d'Elle) foutloos rond in 31,56 seconden. Mouda Zeyada en Galanthos SHK (v. Arthos R) namen de tweede plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 32,05 seconden. 

Jack Whitaker (Scenletha) en Gerrit Nieberg (Baynounah FBH) vervolledigden de top vijf. 

Willem Greve eindigde op de zevende plaats. Hij reed High Five (v. Toulon) foutloos naar de finish in 35,04 seconden. Anouk van der Pluijm kon zich met Heldorado (v. Eldorado vd Zeshoek) ook klasseren met één tijdsfout in het basisparcours. 

1m35 Small Tour

In het 1m35 werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen en Sira Martinez Cullell verzekerde een Spaanse overwinning. Zij reed Hannah van het Lambroeck (v. Tinka's Boy) foutloos rond in 56,40 seconden. Eden Leprevost en Costa Diam (v. Componist Champblanc) waren goed voor de tweede plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en finishten in 57,93 seconden. Lars Kuster eindigde op de derde plaats. Hij reed Enrico VA foutloos rond in 59,18 seconden. 

Camilla Vittadini (Champs d'Or) en Josie Symons (Qualyse Be-St Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Skye Morssinkhof reed op haar beurt Baloubelle 5 (v. Baloubet du Rouet) naar de zevende plaats.

1m30 Small Tour

In het 1m30 kon Kuster zich ook klasseren. Hij reed Hokyra Fortuna (v. Zambesi TN) foutloos rond in 35,29 seconden. Dat leverde hem de tweede plaats op. De winst ging naar Patricia Segura. Zij rekende op Venu Tot (v. Tinka's Boy) om in 35,25 seconden een foutloze ronde te springen. Camilla Vittadini en G en C Clemenza (v. Carosso VDL) eindigden op de derde plaats. 

Senna Everse reed in deze rubriek naar de achtste plaats. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van de KWPN-er Grodino (v. Eldorado vd Zeshoek) en finishte in 43,50 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten