Schipluiden krijgt hippisch topsportcentrum: ‘Ook Olympische Spelen zijn daarmee haalbaar’

Schipluiden krijgt hippisch topsportcentrum: ‘Ook Olympische Spelen zijn daarmee haalbaar’


In Schipluiden worden de olympisch kampioenen paardensport van morgen opgeleid. Het ‘Papendal aan de Rijksweg A4’ opent volgend jaar. Het is volgens het internationale hippisch kennis- en innovatiecentrum Equestrum een broedkamer voor innovaties, crossovers,opleidingen en onderzoek.


De campus krijgt vijf pijlers: educatie, onderzoek, zakelijk, gezondheid en zorg en sport. In samenwerking met de internationale mbo-opleiding paardensport van Lentiz Onderwijsgroep in Maasland wordt er al dit jaar gestart met onderwijs in de monumentale boerderij op het campusterrein.

Ambitie

,,Het is een geweldig initiatief voor elke paardensporter met gezonde ambitie. Zo creëren we een optimale setting voor de ontwikkeling van talenten binnen de paardensport’’, zegt Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport en oud-Olympiër.

,,Wellicht dat we een aantal studenten van de opleiding nog terugzien op het (inter)nationale toneel van de topsport. Over vijf tot tien jaar zijn zelfs de Olympische Spelen wellicht haalbaar. Dat zou natuurlijk geweldig zijn.” Ook Gert Kant, voorzitter van de raad van bestuur van Lentiz Onderwijsgroep, is enthousiast. ,,Dit begon ooit als een droom en de campus komt er nu daadwerkelijk. Geweldig!”

Ook Paardensport Chardon uit Den Hoorn is blij met het ‘Papendal aan de Rijksweg A4’, zoals voorzitter Jan de Mooij van Equestrum het graag noemt. Europees kampioen Bram Chardon: ,,Voor mij persoonlijk vind ik het stukje innovatie het meest interessant. Hier gaan specialisten zich bezighouden met innovatie op verschillende vlakken binnen de hippische sector. Op het moment dat je een dergelijke campus hebt, op loopafstand van ons eigen bedrijf, is dat een gigantische verrijking en dit kan voor mijzelf gaan bijdragen aan het voorblijven van de concurrentie jaar in jaar uit. En daar doe ik het toch allemaal voor!”



Bron: Ad.nl