FEI verwerpt bezwaar Mathilda Karlsson

FEI verwerpt bezwaar Mathilda Karlsson

Mathilda Karlsson behaalde tijdens de wedstrijd van Villeneuve-Loubet in Frankrijk haar veelbesproken Olympisch ticket. De FEI besloot door een probleem met de rankingpunten in die wedstrijd de resultaten te schrappen. Karlsson raakte zo haar Olympisch ticket kwijt. De amazone maakte daarop bezwaar bij het FEI Tribunaal maar dat bezwaar werd nu afgewezen. 

Het probleem met de wedstrijd in Frankrijk was dat er tijdens sommige rubrieken maar vijf combinaties aan de start kwamen, die bijgevolg allemaal met rankingpunten naar huis gingen. De FEI onderzocht de zaak en stelde vast dat er tijdens drie concours in Villeneuve elke keer twee rubrieken waarin rankingpunten verdiend konden worden, pas op het laatste moment werden toegevoegd. De vraagprogramma's bleken ook niet in orde waardoor ze ten onrechte werden goedgekeurd door de FEI. De resultaten van de desbetreffende proeven werden daarom geschrapt. 

Karlsson ging samen met de Roemeense amazone Andrea Herck in bezwaar tegen de beslissing maar dat bezwaar werd nu dus verworpen.