Selectietraject EK jeugd bekend

Selectietraject EK jeugd bekend


Vorige week is bekend geworden dat het EK Dressuur voor de jeugd dit jaar toch door kan gaan. Plaats van handeling wordt Hongarije (Budapest Region – Pilisjászfalu). Er zullen in de periode van 9 tot en met 30 augustus Europese titels worden verdeeld voor pony’s, Children, Junioren, Young Riders en U25.

Vanwege de Corona maatregelen zijn de oorspronkelijk observatiewedstrijden komen te vervallen. Inmiddels zijn er nieuwe data gepland voor de observatiemomenten, de kaderleden zijn daar allen inmiddels van op de hoogte gesteld. Mogelijke andere belangstellende ruiters willen we uiteraard ook graag informeren. 

De observatiemomenten zijn als volgt:

  • Zaterdag 27 juni Exloo – observatiemoment Children, Junioren, Young Riders, U25
  • Vrijdag 10 juli Schijndel – observatiemoment U25 (Inter 2)
  • Zaterdag 11 juli Schijndel – observatiemoment Pony’s, Children, Junioren, Young Riders
  • Zaterdag 25 juli Geesteren – observatiemoment Pony’s

Het rijden van deze twee observatiemomenten is, zoals vermeld in de Topsportovereenkomst, verplicht als je voor uitzending naar het EK in aanmerking wilt komen. De voorwaarden dat er ook deelgenomen dient te worden aan een internationaal concours komt te vervallen. Voor de U25 geldt dat zij bij het tweede observatiemoment de InterII proef moeten rijden.  

Over het EK
Eerder berichten we al over doorgaan van het EK, dat kun je hier terug lezen.
Hieronder een overzicht van de data van de verschillende kampioenschappen. Voorafgaand aan de kampioenschappen zullen er voor alle disciplines trainingskampen worden georganiseerd.

Children & Junioren: Zondag 9 augustus – Vrijdag 14 augustus 2020

Young Riders & U25: Maandag 17 augustus – zaterdag 22 augustus 2020

Pony’s: Dinsdag 25 augustus – Zondag 30 augustus 2020

Veterinair
Er is nog niet bekend vanuit de organisatie of er specifieke veterinaire eisen zijn. Wel krijgen Nederlandse deelnemers van de teamveterinairen het advies om de paarden te enten tegen het West Nijl Virus(WNV) en het Equine herpesvirus, Rhinopneumonie (EHV). Voor zowel het WNV als het EHV dient het paard tweemaal geënt te worden met een tussenperiode van 4 weken. Het is goed de paarden bijtijds te laten enten.


Bron: KNHS