Driessen en Conijn sterk van start in Youngster Tour Lier

Driessen en Conijn sterk van start in Youngster Tour Lier

In Lier werd zonet de eerste rubriek van een internationaal weekend gesprongen. De eerste proef die vandaag op het programma stond, was een rubriek voorbehouden voor 5- en 6-jarige paarden. De winst ging naar Marie Foulon. Zij deed het vorige week in Sentower Park al erg goed in het zadel van Pick Up de Rase (v. Jingo di Dieu d'Arras) en kon ook nu de nul behouden. Het duo klokte af in 30,64 seconden waarmee ze hun concurrenten ver vooruit bleven. 

Tom Sneppe volgde op de tweede plaats. Hij kon een foutloze ronde springen in het zadel van Camille van de Lentakker Z (v. Comme Il Faut). Sneppe reed de Zangersheide merrie foutloos rond in 31,48 seconden. Cyril Cools en Coryfee T&L Z (v. Corydon van T&L) waren goed voor de derde plaats na een foutloze ronde in 31,48 seconden. 

Bart Bomere (Chiquita van't Ameldonk Z) en Mike Lepiemme (Yika Troubadour Z) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. De beste Belgische prestatie kwam van Levi Driessen. Hij reed In The Pocket DK Z (v. Inar C) foutloos naar de finish in 34,35 seconden. Dat leverde hem de achtste plaats op. Jan Conijn volgde met Kensington (v. Genius) op de negende plaats. Het duo kon de nul behouden en stopte de chrono na 35,39 seconden. 

Klik hier voor de resultaten