Todd Minikus rijdt Napoleon of Picobello Z naar de winst in Wellington

Todd Minikus rijdt Napoleon of Picobello Z naar de winst in Wellington

In Wellington werden er gisteren twee 1m40 rubrieken gesprongen en de Amerikaan Todd Minikus schreef sectie A op zijn naam. Hij reed de Zangersheide hengst Napoleon of Picobello Z (v. Nabab de Reve) foutloos doorheen de tweede fase en klokte af in 23,950 seconden. 

Hij bleef hiermee Laura Chapot voor die met Thornhill Kate (v. Courage II) op de tweede plaats eindigde. Zij sprongen een foutloze ronde en stopten de chrono na 24,70 seconden. Laura Kraut was met Diadem du Thot (v. L'Arc de Triomphe*bois Margot) goed voor de derde plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 25,73 seconden. 

Gustavo Prato (Luke Skywalker) en Beat Mändli (Dijon Terdoorn Z) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

In sectie B reed Alberto Michan de Oldenburger Cosa Nostra (v. Conthargos) naar de overwinning. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 24,22 seconden. Sarah Hubbard en de BWP-ruin Latino van de Looise Heide (v. Cantos) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 25,35 seconden. Lauren Hough vervolledigde het podium. Zij rekende op Viva (v. Vivaldi K) om in 26,13 seconden een foutloze ronde te springen. 

Gavin Harley (Corbawido) en Darragh Kenny (Quatinka) vervolledigden de top vijf. De BWP-merrie Malle Babbe van't Kieveld (v. Emerald) eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats.