CHIO Aken: Smolders als een speer in top vijf ochtendrubriek

CHIO Aken: Smolders als een speer in top vijf ochtendrubriek

In Aken staat deze middag het hoogtepunt van het weekend op het programma: de Rolex Grand Prix. De springruiters kwamen deze ochtend echter al een eerste keer in actie in de SAP-Prize, een rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De Amerikanen zijn al het hele weekend in erg goede doen in Aken en ook nu mocht er een Amerikaanse amazone op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. Lillie Keenan reed Agana van het Gerendal Z (v. Aganix du Seigneur) foutloos doorheen het parcours in 57,43 seconden. 

Foto: Tomas Holcbecher

Felipe Amaral en Germanico T (v. Numero Uno) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 57,84 seconden. Lucy Deslaueriers en Enanda (v. Nabab) vervolledigden de top drie. Zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 58,11 seconden.

Harrie Smolders volgde op de vierde plaats. Hij kon in het zadel van de KWPN-ruin Cas 2 (v. Indoctro) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 58,44 seconden. Gregory Wathelet en Berline du Maillet Z (v. Berlin) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 58,59 seconden. 

Bart Bles (El Rocco) en Sanne Thijssen (Tippy Z) konden zich ook in de top tien klasseren. 

Klik hier voor de resultaten