Piet Raijmakers Jr besluit het weekend met rankingpunten in Bonheiden

Piet Raijmakers Jr besluit het weekend met rankingpunten in Bonheiden

In Bonheiden werd de Grand Prix gisteren al gesprongen, maar dat betekent niet dat er vandaag geen actie meer is. Zonet werd de rankingrubriek van de CSI2* competitie afgewerkt en daarin kwamen de Belgen erg goed voor de dag. Ze namen vrijwel de volledige top vijf in beslag. Bart Clarys reed naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Geste van de Vihta (v. VDL Zirocco Blue) een foutloze ronde springen in 28,87 seconden. 

Hiermee deed hij beter dan Thierry Goffinet die met Funny Girl (v. Spender S) op de tweede plaats eindigde. Goffinet slaagde erin om alle balken in de lepels te laten en finishte in 29,57 seconden. Gilles Thomas en Calleryama (v. Casall) maakten het Belgisch feestje compleet. De 11-jarige merrie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 30,19 seconden. 

Vincent Lambrecht (Canaletto Gali) en Damien de Chambord (Anouchka de Coquerie) vervolledigden de top vijf. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Vanina Lombard (Venus des Bois), Tinne Vermeiren (Mochito van de Mishagen), Chaouki Rijdners (F-La Belle Z) en Loris Berrittella (Feeling de La Houssiere). 

CSI2* 1m35

In het 1m35 was er ook een Belgische overwinning. Thierry Goffinet reed Balrika (v. Baloubet du Rouet) als een speer door het parcours en klokte af in 25,00 seconden. Jörne Sprehe en Solero 79 (v. Stakkato Gold) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in 25,59 seconden. Clement Fortin maakte de top drie compleet. Hij reed Sina (v. Spiderman) foutloos rond in 25,64 seconden. 

Rik Nauta (Casassini) en Jeroen de Winter (Iron Lady van't Meulenhof) vervolledigden de top vijf. 

Nederlandse klasseringen kwamen in deze rubriek van Tani Joosten (Despina 70 en Galdal ME), Ruth van Aken (Elsalvador L) en Piet Raijmakers Jr (Cuidam).

Klik hier voor de resultaten