CDI4* Lier: Karen Nijvelt schittert in Grand Prix

CDI4* Lier: Karen Nijvelt schittert in Grand Prix

Het Azelhof in Lier staat deze week niet in het teken van de jumpingsport maar de dressuurruiters krijgen dit weekend de kans om hun kunnen te tonen. Deze namiddag kwamen de CDI4* ruiters in actie voor hun Grand Prix. De overwinning kwam in handen van de Zweedse amazone Therese Nilshagen. Zij reed Dante Weltino Old (v. Danone 4) naar een totaalscore van 75,544%. 

Voor Juliette Ramel en Buriel KH (v. Osmium) was er een tweede plaats. Deze combinatie was ook vanuit Zweden naar België afgezakt. Hun Grand Prix werd door de jury met een totaal van 75,239% beloond. Dorothee Schneider en Sisters Act MT Old (v. Sandro Hit) vervolledigden de top drie. Zij kregen een totaalscore van 73,609% achter hun naam. 

Larissa Pauluis zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij rekende op Flambeau (v. Ampere) om 71,565% bij elkaar te rijden. Yvonne Österholm en Ironman H (v. Bordeaux 28) vervolledigden de top vijf.

Karen Nijvelt was de beste Nederlandse in deze Grand Prix. In het zadel van Elysias (v. Jazz) kon ze zich met een score van 70,457% op de achtste plaats klasseren. 

Eerder vandaag deden de Nederlandse combinaties het ook al erg goed in de CDI1* Small Tour Intermediate I. Marieke Ponzo Dieu- De Pundert reed haar Haliego (v. Diego) op het podium. Hun proef kon de jury zeker overtuigen en leverde een totaalscore van 70,441% op, goed voor de derde plaats. Saskia Poel volgde met Hero-K (v. Charmeur) op de vierde plaats. Zij noteerden een totaal van 69,500% achter hun naam. 

Voor Quinty Vossers (Inferno) en Shanda De Boer (Eastend's Jack) was er respectievelijk een zevende en een achtste plaats.

In de Grand Prix Special van de CDI3* competitie zorgde Gerdine Maree voor de beste Nederlandse prestatie. In het zadel van Holiday (v. Dream Boy) reed ze naar een totaal van 69,723%. Dit leverde haar de derde plaats op.

Klik hier voor alle resultaten